Belang van een personeelsuitje

Proosten (1)

“Goed personeel hebben is één, het vasthouden een totaal ander verhaal. Een personeelsuitje kan een goede bijdrage leveren aan het binden en boeien van medewerkers” aldus PenOactueel.

Zelf heb ik heel lang bij een organisatie gewerkt waar veel aandacht werd besteedt aan leuke feestjes & uitjes, al dan niet na het behalen van onze doelstelling. Mooie verhalen, grappige anekdotes en foto’s die alleen “binnen de organisatie mogen blijven” zorgden voor wekenlange napret.

Vaak verdwijnen dit soort initiatieven in tijden van bezuiniging of wordt het over het hoofd gezien vanwege drukte. Maar dit soort initiatieven dragen juist bij aan een fijne werksfeer en een goede samenwerking met je collega’s. Enorm van belang wanneer mensen wellicht overwegen om te job-hoppen.
Eerder dit jaar organiseerde ik een 30-jarig jubileum. Ruim 100 verklede werknemers al limbodansend en geschminkt door hun eigen pand. “Mooiste feest ooit!” hoorde ik na afloop. Hopelijk heb ik dan een beetje kunnen bijdragen aan al die medewerkers die met veel plezier iedere dag naar hun werk gaan!

Check hieronder 8 redenen voor een personeelsuitje.

1. Het stimuleert de betrokkenheid van de achterban. Het versoepelt de omgang tussen management en team

3. Grote kans dat de neuzen dezelfde kant op gaan

4. Je zult zien dat die onhebbelijke collega best aardig kan zijn

5. Kosten voor uitjes vallen in de regel best mee

6. Een gezellig uitje blijft lang hangen (napret)

7. Bedrijfsuitjes zijn fiscaal aftrekbaar

8. En natuurlijk vooral erg leuk

 

 

Het hele artikel van PenOactueel vind je hier:
http://www.penoactueel.nl/Personeel/Algemeen/2014/9/Het-belang-van-een-personeelsuitje-1605098W/

Een reactie plaatsen